BLACKMORE'S NIGHT

DE VEREENIGING, NIJMEGEN - 11th July 2011

DOORS OPEN: 19:00 | SHOWTIME: 19:45 [SUPPORT] - 20:45 [BN] | PRESALE: 46,00 EURO | BOXOFFICE: 51,00 EURO

BUY TICKETS ONLINE





Voor de eerste keer in 6 jaar tijd zal de legendarische oud Rainbow en Deep Purple gitarist Nederland aandoen voor een optreden met zijn band Blackmore's Night, samen met de Renaissance Band of Minstrels.

Blackmore's Night, The Renaissance Band of Minstrels presenteert de legendarische Gitarist Ritchie Blackmore, voorheen Deep Purple en Rainbow, en de prijswinnende schrijfster/zangeres Candice Night, en de internationale leden van de band. Men speelt op accoustische gitaren, mandolines, mandolas maar ook op de electrische gitaar. Ritchies brilliante fret werk bij Renaissance / Middeleeuwse gebaseerde nummers, opent een nieuwe dimensie wat betreft het talent van de gitarist.

De mystieke stem van Candice Night die door het hele stuk heen te horen is, door stukken met haar sprookjesachtige mythische teksten, zal ons meenemen op een reis door het Oude Europa, tot in het heden. Zij zelf speelt ook enkele middeleeuwse instrumenten, shawm, cornamuse, pennywhistle, rauschpfeife en chanters. De zes-delige minstrele band bestaat o.a. de zeer getalenteerde Bard David op Keyboard, Earl Gray op de bass en nog enkele nieuwe muzikanten voor de tour an 2012.

Blackmore's Night werd geeërd met vele gouden albums en over de hele wereld bekende prijs voor Beste Vocale Album viel ten deel aan hun album Autumn Sky. Ergens in de zomer van 2012 zal hun nieuwste uitgave op de markt komen, een Blueray HD en live cd gefilmd op hun concert in York, Engeland. A Knight in York.

THE MINSTRELS OF BLACKMORE'S NIGHT:

Ritchie Blackmore - Acoustische en Electrische Gitaren, Mandoline, Mandola, Hurdy Gurdy
Candice Night - Lead Vocals, Doedelzak, Chanter, Shawms, Cornermuse, Penny Fluit
Lady Kelly De Winter - Harmony Stem, Franse Hoorn
Scarlett Fiddler - Viool
Earl Gray of Chimay - Bass en Rhythmische Guitar
Bard David - Keyboards en Zang
Troubador of Aberdeen - Percussie

Concertgebouw De Vereeniging wordt alom gewaardeerd vanwege de prachtige architectuur en wordt wereldwijd geroemd vanwege de uitmuntende akoestiek.

Het uit 1915 daterende multifunctionele gebouw is sfeervol, stijlvol en verrassend uitgevoerd in Art Deco en Art Nouveau. Het gebouw is in 1999 geheel gerestaureerd en gerenoveerd.

De zalen zijn in originele staat teruggebracht. Met de maximaal 160 parkeerplaatsen en de ligging op nog geen vijf minuten lopen van het Centraal Station Nijmegen is De Vereeniging prima bereikbaar. Concertgebouw De Vereeniging is de ideale locatie voor nagenoeg alle evenementen.

Er zijn nog voldoende tickets beschikbaar, deze zijn uitsluitend te verkrijgen via de Ticketservice verkooppunten en in Duitsland via Eventim.

DOORS OPEN: 19:00 | SHOWTIME: 19:45 [SUPPORT] - 20:45 [BN] | PRESALE: 46,00 EURO | BOXOFFICE: 51,00 EURO

BUY TICKETS ONLINE