DEMON'S EYE

FEATURING DOOGIE WHITE ON VOCALS


ASTA THEATER, BEEK - 4 OKTOBER 2015

DOORS OPEN: 17:00 | SHOWTIME: 18:00 | PRESALE: 15,00 EURO | VENUE: 20,00 EURO

BUY TICKETS ONLINE



Op Zondag 4 Oktober 2015 is het Asta Theater te Beek de plaats van handeling van een exclusieve classic rock show. Rooster Rock Promotion presenteert met gepaste trots de bands Demon's Eye & Doogie White met de promotie van hun gloednieuwe CD “Under The Neon” in een setlist met natuurlijk vele Deep Purple en Rainbow klassiekers en als support fungeert de weergaloze Led Zeppelin tribute band Steeler.

Even een kennismaking met de bands. Demon’s Eye is meer dan zo maar een Deep Purple tribute band. Deze duitse professionele band is werkelijk de enige band die de vermaarde Deep Purple sound uit de gloriejaren 1970-1975 met perfectie weet te benaderen, inclusief de befaamde gitaar-orgel duels en improvisaties. Daarbij onderscheidt de band zich van de meeste andere tribute bands vanwege hun optredens met niemand minder dan de originele Deep Purple leden Ian Paice en de inmiddels helaas overleden Jon Lord.

De band treedt ook sporadisch op met in hun gelederen de schotse zanger Doogie White, de originele zanger van Ritchie Blackmore’s Rainbow. Doogie heeft een enorme staat van dienst want naast Rainbow was hij ook zanger bij Yngwie Malmsteen’s Rising Force, de symfonische rockband Cornerstone, metalband Tank, en de laatste jaren is hij de vaste zanger van Michael Schenker’s Temple Of Rock waarmee hij momenteel wereldwijd tourt. De samenwerking tussen Demon’s Eye en Doogie White is uniek te noemen. Wat ooit begon als een gastoptreden van Doogie is uitgelopen op een jarenlange frequente samenwerking die zelfs resulteerde in de release van een volwaardig album met eigen nummers in 2011. Deze CD, getiteld „The Stranger Within“, is een verrassend sterk hardrock album geheel in de herkenbare stijl van de grote inspiratiebronnen Deep Purple & Rainbow en werd door pers en fans lovend ontvangen.

Nu verschijnt dan op 18 September a.s. het langverwachte tweede album van Demon's Eye & Doogie White, getiteld “Under The Neon”. In het kader van dit nieuwe album zal Demon's Eye & Doogie White een beperkt aantal shows ter promotie geven. De setlist bestaat uit een goede mix van zowel Deep Purple- en Rainbow- klassiekers als ook uit de beste nummers van de twee eigen albums. Na het optreden is er tevens gelegenheid voor een ‘meet & greet’ met de bandleden. Dit is het enige en exclusieve optreden van Demon's Eye & Doogie White in de Benelux, dus deze show mag u gewoon niet missen!

Support act voor deze unieke show is de sensationele Led Zeppelin tribute band Steeler die inmiddels een ferme reputatie heeft opgebouwd als een van de beste Led Zeppelin tribute bands. Aan de muzikale kwaliteiten van deze band hoeft niet getwijfeld te worden want niet voor niets werd gitarist Luca Giordano uitgeroepen tot glorieuze winnaar in de categorie “beste gitarist” in The Clash of the Cover Bands Benelux. Niemand minder dan gitaarlegende Jimmy Page heeft de band met zeer lovende kritieken overladen. De band laat niets aan het toeval over om zo authentiek mogelijk over te komen en Led Zeppelin helemaal tot leven te brengen. Er is veel aandacht besteed aan het gebruik van psychedelische effecten en zelfs de kleding is geheel gemodelleerd aan de hoogtijdagen van Led Zeppelin. Een must om te zien!

Laat u meevoeren op een weergaloze nostalgische trip terug in de tijd met een uniek avondvullend dubbelprogramma. Twee weergaloze bands die een eerbetoon brengen aan de allergrootste rock bands aller tijden: Deep Purple en Led Zeppelin. ATTENTIE: Asta Theater Beek opent de deuren om 17.00 uur en de show begint stipt om 18.00 uur!!! Tickets in de voorverkoop kosten 15 Euro per stuk en aan de avondkassa 20 Euro.



Artist Info:

Demon's Eye

Steeler